Folketingets Trafikudvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             30. marts 2007

J nr.             360-2

  

 

Trafikudvalget har i brev af 22. marts 2007 stillet mig følgende spørgsmål 20 (TRU B9), som jeg hermed skal besvare.

 

./.     Svaret vedlægges i 5 eksemplarer.

 

Spørgsmål nr. 20:

 

"Vil ministeren fremsende halvårsrapporten samt 1. og 2. årsrap­por­terne fra forsøget med SIC's trykudligningsmoduler på vestkysten, ba­seret på den vedtagne beregningsmetode fra den 10. november 2006?"

Svar:

 

Indledningsvis vil jeg gerne fremhæve, at både halvårsrapporten og 1. årsrap­porten officielt er udgivet. Det skete hhv. den 12. oktober 2005 og 20. november 2006. Jeg har den 14. december 2006 sendt Trafikudvalget en kopi af 1. årsrapporten. Jeg har imidlertid vedlagt begge rapporter som bilag til dette svar. 

Rap­porterne er forfattet af de uvildige professorer Hans F. Burcharth og Jørgen Fredsøe i henhold til for­søgsaftalen mellem SIC og Transport- og Ener­giministeriet, og analyserne i rapporterne er gennemført med de bereg­nings­metoder, som professorerne på baggrund af drøftelser i projektgruppen på det pågældende tidspunkt havde lagt til grund.

Kystdirektoratet, som er projektleder for forsøget, har oplyst, at der på projektmødet den 10. november 2006 på foranledning af SIC var indgående drøftelser af en justering af beregningsmetoderne til brug for 2. årsrapporten, og at denne drøftelse først blev afsluttet på projektmødet den 19. februar 2007. Professorerne har herefter besluttet, at lægge disse justerede beregningsmetoder  til grund for udarbejdelse af 2. årsrapporten.

Det er således først herefter, at inge­niørfirmaet Carl Bro har kunnet indlede databe­handling af opmålingerne og fortage beregninger på bag­grund af den nye beregningsmetode til brug for pro­fes­so­rer­nes videre arbejde.

På baggrund af Carl Bros beregninger vil de uvildige professorer i samarbejde ana­lysere mate­ri­alet og udarbejde 2. årsrap­por­ten. Det forventes, at rapporten forelig­ger medio 2007.  

Kystdirektoratet har desuden oplyst mig om, at professorerne den 19. marts 2007 på SIC´s foranledning har accepteret at genberegne halvårsrap­porten på basis af den se­ne­ste besluttede beregningsmetode.

For ikke at forsinke arbejdet med 2. årsrapporten vil genberegningen af halvårsrapporten dog først blive foretaget, når 2. årsrapporten er offentliggjort.

 

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen