Folketingets Trafikudvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             22. december 2006

J nr.             360-2

  

 

Trafikudvalget har i brev af 04-12-2006 stillet mig følgende spørgsmål 2 (TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare.

 

./.     Svaret vedlægges i 5 eksemplarer.

 

Spørgsmål nr. 2:

 

" Med henvisning til, at der nu er enighed mellem eksperterne samt SIC og Kystdirektoratet om en beregningsmetode med fastlåste referencelinier, så effektiviteten af SIC systemet kan dokumenteres på vestkysten, bedes ministeren oplyse, hvornår D beregningerne i SIC projektet på vestkysten er færdige hos ingeniørfirmaet Carl bro A/S, så der kan udarbejdes en ny halvårsrapport og en ny 1. årsrapport, baseret på en fælles beregningsmodel, som dokumenterer effekten af SIC systemet på vestkysten i detaljer."

 

Svar:

 

Udarbejdelsen af de rapporter, som udgives i forbindelse med evalueringen af SIC-systemet, foretages af de to uvildige og anerkendte professorer, som er udpeget af henholdsvis SIC og Kystdirektoratet. Professor Burcharth fra Aalborg Universitet er således udpeget af SIC, og professor Fredsøe fra DTU er udpeget af Kystdirektoratet.

 

I løbet af det videnskabelige forsøg har professorerne løbende tilpasset deres beregningsparametre på baggrund af ønsker herom i projektgruppen. Derfor er der nu enighed om at benytte de såkaldte D-parametre, som derfor skal være det beregningsmæssige udgangspunkt for de kommende rapporter.

 

Jeg anser det naturligvis for meget vigtigt, at de to professorer har helt frie muligheder for at vælge deres videnskabelige metoder og har frihed til at udarbejde rapporterne på en måde, som de finder videnskabeligt korrekt.

 

Samtidig finder jeg anledning til at understrege, at der er tale om et treårigt forsøg. Det er professorernes opfattelse, at det kun med en forsøgsperiode af denne varighed er muligt at tage højde for kystens naturlige dynamik, som påvirker forsøgsstrækningen. Jeg anser det for at være af afgørende betydning, at vi opnår et sikkert grundlag for at kunne vurdere effekten af SIC-systemet. Dette grundlag kan kun opnås ved at lade professorerne levere et stykke veldokumenteret videnskabeligt arbejde med udgangspunkt i hele den aftalte forsøgsperiode. 

 

Spørgsmålet om, hvorvidt de to eksisterende rapporter skal ændres, overvejes for nuværende, og jeg forventer en afgørelse i januar 2007.

 

Jeg vil i øvrigt understrege, at D-parametrene vil danne udgangspunkt for behandlingen af samtlige data fra forsøget i forbindelse med den kommende 2. årsrapport og den endelige evaluering, med mindre der undervejs i processen opnås enighed om anvendelse af et nyt sæt parametre. Spørgsmålet er således alene om den første halvårsrapport og 1. årsrapporten skal opdateres.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen