Folketingets Trafikudvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             20. marts 2007

J nr.             360-2

  

 

Trafikudvalget har i brev af 07-03-07 stillet mig følgende spørgsmål 18 (TRU-B9), som jeg hermed skal besvare.

 

./.     Svaret vedlægges i 5 eksemplarer.

 

Spørgsmål nr. 18:

 

" Vil ministeren foranledige, at der ikke sker revlefodringer 2-5,7 km. syd for Hvide Sande Havn i 2007, når opmålinger viser, at der ikke er behov for revlefodring?"

 

Svar:

 

Strækningen syd for Hvide Sande Havn er omfattet af Fællesaftalen, hvis indhold er nærmere beskrevet i svaret på spørgsmål 17.

Som det fremgår af beskrivelsen, er der tale om en aftale, hvis overordnede formål er at sikre kysten og klitterne mod gennembrud fra havet og dermed forhindre, at store lavtliggende områder oversvømmes. Et væsentlig led i disse aftaler er sandfodringerne syd for Hvide Sande Havn. Hvide Sande ligger på Holmsland Tange, som beskytter Ringkøbing Fjord. Da tangen syd for byen er smal, har det siden indgåelsen af de første Fællesaftaler af sikkerhedsmæssige grunde været væsentligt at opretholde fodringsindsatsen på netop denne strækning.

Det er samtidig vigtigt at være opmærksom på, at den lange aftaleperiode gør, at vurderingen af behovet for fodring ikke kan basere sig på enkeltstående opmålinger af strandens eller revlens volumen på et givent tidspunkt i periodens forløb. Det er i stedet nødvendigt at tage udgangspunkt i en langsigtet planlægning, der også i høj grad må bero på løbende kysttekniske vurderinger af kystens omskiftelige udvikling.

Hvert år foretager alle aftalens parter således en evaluering af resultatet af det udførte kystbeskyttelsesarbejde. Jeg er bekendt med, at Kystdirektoratets samarbejdspartnere i Fællesaftalen på disse årlige evalueringsmøder udtrykker tilfredshed med de resultater, som Kystdirektoratet har opnået gennem kystbeskyttelsesindsatsen på Vestkysten.

Den lokale forankring og tilfredsheden med Kystdirektoratets arbejde er for mig at se en meget vigtig forudsætning for at sikre den lokale befolknings tryghed ved kystbeskyttelsesindsatsen og sikkerheden mod et større gennembrud. 

Jeg finder derfor ikke, at der er grundlag for at anmode Kystdirektoratet om at indstille arbejdet med den planlagte revlefodring i 2007 syd for Hvide Sande Havn.

 

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen