Folketingets Trafikudvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             15. marts 2007

J. nr.           360-2

  

 

Trafikudvalget har i brev af 15. februar 2007 stillet mig følgende spørgsmål 15 (TRU B9), som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål nr. 15:

 

"Hvordan vil ordningen med kystbeskyttelsespuljen blive evalueret og er det hensigten, at ordningen skal blive en permanent ordning? Der henvises til, at behovet for denne udvidelse af dækning til digelaugene ikke er særligt godt vurderet, og at der kunne være behov for et nøjere arbejde til forberedelse af en permanent ordning"

Svar:

 

Tildeling af tilskud fra kystbeskyttelsespuljen foregår over to omgange med ansøgningsfrister d. 1/4 og 1/9. Efter udløbet af den enkelte frist foretages der en samlet behandling af de modtagne ansøgninger. Der vil efter begge ansøgningsfrister blive foretaget en foreløbig evaluering, mens en endelig evaluering af forsøgsordningen vil ske ved årets udløb.  

 

Det vil være naturligt, at der ved den første foreløbige evaluering vil være fokus på, hvordan ordningen rent praktisk administreres for derved at kunne optimere eller justere processen til gavn for ansøgerne.  Ved den anden foreløbige evaluering vil der være fokus på de igangsatte projekter og på at danne et overblik over, hvordan fordelingen af tilskud på de 3 typer af projekter har været.

 

Evalueringen sidst i 2007, dvs. ved forsøgsordningens udløb, vil naturligt have fokus på, hvordan midlerne er blevet anvendt og tage stilling til, om puljen har bidraget til at fremme og fastholde et højt kvalitetsniveau i kystbeskyt­telses­indsat­sen på de danske kyster.

 

Der er tale om en ny forsøgsordning for 2007, som har til formål at fremme og fastholde et højt kvalitetsniveau i kystbeskyttelsesindsatsen og afprøve behovet for en statslig tilskudsmulighed. Der er ikke på nuværende tidspunkt taget stilling til, om kystbeskyttelsespuljen skal fortsættes ud over forsøgsåret 2007.

 

 

Med venlig hilsen

 

Flemming Hansen