Folketingets Trafikudvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             15. marts 2007

J. nr.           360-2

  

 

Trafikudvalget har i brev af 15. februar 2007 stillet mig følgende spørgsmål 13 (TRU B9), som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål nr. 13:

 

"Vil der i administrationen af ordningen blive stillet krav om opmåling af digerne efter renovering? Dette vil i givet fald være en betydelig udgift, der for de private digelag må holdes op imod de tilskud, der kan opnås og som dermed kan udhule ordningens nytte for de enkelte digelag."

Svar:

 

Det er Kystdirektoratet, der administrerer kystbeskyttelsespuljen og administrationen vil tage udgangspunkt i Økonomistyrelsens vejledning om effektiv tilskudsforvaltning af 9. april 2004. I forbindelse med opstillingen af kriterier for tildeling af midler fra puljen har Kystdirektoratet oplyst mig om, at direktoratet har tilstræbt en så smidig proces for administration af puljen som muligt. Kystdirektoratet stiller derfor ikke krav om opmåling af digerne efter renovering eller andre omkostningstunge dokumentationskrav.

 

Da der er tale om udbetaling af tilskud, har staten naturligvis en pligt til at sikre sig, at midlerne bruges til det, som de er bevilget til. Som led heri kan Kystdirektoratet besigtige relevante lokaliteter; enten forud for et tilsagn om tilskud eller efter projektet er afsluttet.

 

En sådan besigtigelse vil ikke medføre nogen form for udgifter for den/de grundejere, som har modtaget tilskud fra puljen.

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen