Folketingets Lovsekretariat

Christiansborg

1240  København K

Dato             21. november 2006

J. nr.           360-2

  

 

Trafikudvalget har i brev af 18. oktober 2006 stillet mig følgende spørgsmål 1 (B 9), som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål nr. 1 :

 

"Med henvisning til SIC’s årsrapport, jf. B 9 – bilag 1, bedes ministeren oplyse, hvornår den officielle evaluering af SIC’s kystbeskyttelsesforsøg på vestkysten foreligger og om SIC’s rapport i øvrigt giver ministeren anledning til kommentarer."

 

Svar:

 

Som det fremgår af B9 – bilag 1 har SIC udarbejdet sin egen årsrapport for forsøget ved Vestkysten. SIC’s egen rapport er udarbejdet uden mellemkomst af de to uvildige professorer, der er valgt af henholdsvis SIC og Kystdirektoratet til at evaluere forsøget.

 

Jeg kan oplyse, at professorernes officielle rapport for forsøget nu har været i høring i den projektgruppe, som er tilknyttet forsøget. På baggrund af høringen, har professorerne besluttet, at rapportens layout skal rettes en smule til før den offentliggøres. Jeg forventer dog, at den officielle rapport kan offentliggøres inden for kort tid.

 

Det er vigtigt, at en vurdering af SIC-systemets anvendelighed for beskyttelsen af de mest udsatte dele af den jyske vestkyst baseres på en uvildig, videnskabelig vurdering. En sådan vurdering kræver efter kysttekniske eksperters opfattelse, at man gennemfører et forsøg på minimum 3 år for at tage højde for kystens naturlige variation.

 

Jeg har derfor ingen bemærkninger til SIC’s egen rapport for forsøgets første år.

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen