Den 20. november 2006

                                                                                                                                                  SF

                                                                                                                            07.00P00-0004

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Telefonbøger - respekt for retten til at frabede sig ikke adresseret post

 

 

Et af Vestforbrændings formål er at påvirke borgere og virksomheder til en fornuftig håndtering af affald, og Vestforbrænding har derfor også fokus på at minimere affaldsfrembringelsen.


I forbindelse med ”B 7: Forslag til folketingsbeslutning om respekt for retten til at frabede sig ikke adresseret post m.v.” foreslår Vestforbrænding at det overvejes, om telefonbøger bør betragtes som ikke adresseret post og som følge heraf bør indgå i forslag B 7.

En husstand kan modtage flere telefonbøger fx en lokal og regional samt en fagbog. Telefonbøgerne sendes i Danmark ud i mere end 8,5 millioner eksemplarer. Under antagelse af at en telefonbog i gennemsnit vejer 0,3 kg svarer det til en årlig total papirmængde på 2.500 tons papir.

 

Telefonbøger kan kategoriseres som blandet papir, der giver den laveste pris. De indeholder en limet ryg og ofte kraftigt farvet papir, der besværliggør genanvendelsesprocessen af papirfibrene.

 

Der findes i dag på Internettet alternativer til telefonbøger og det må formodes, at mange personer ikke ønsker at modtage trykte telefonbøger.