Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 17 vedrørende forslag til folketingsbeslutning om beskyttelse af børn og unge mod seksuelle overgreb (B 111), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 16. august 2007.

 

 

Lene Espersen

/

 Lars Hjortnæs

 


Spørgsmål nr. 17 af 16. august 2007 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til folketingsbeslutning om beskyttelse af børn og unge mod seksuelle overgreb (B 111):

 

”Tilbydes kønsdriftsdæmpende behandling til alle, som opfylder de gældende kriterier?”

 

Svar:

 

Direktoratet for Kriminalforsorgen har oplyst, at de sædelighedskriminelle, som opfylder kriterierne, jf. besvarelsen af spørgsmål nr. 18, tilbydes kønsdriftsdæmpende behandling. Der kan dog være indsatte, som opfylder kriterierne, men hvor der er lægelige grunde til hinder for den medicinske behandling, hvorfor behandlingen ikke kan iværksættes. Inden for de seneste 5 år har der dog ikke været indsatte, som ikke har kunnet påbegynde behandling.

 

Der kan endvidere være tilfælde, hvor den efterfølgende kontrol medfører, at den kønsdriftsdæmpende medicinske behandling må ophøre, f.eks. fordi knoglescanninger viser en større afkalkning af knoglerne end forventet, og hvor dette ikke kan imødegås med supplerende kalkbehandling. Inden for de seneste 5 år har der kun været en enkelt person, som har måttet ophøre med den medicinske del af behandlingen på grund af afkalkning af knoglerne. Denne person er dog efter en pause på et år sat i behandling på ny.