Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 10 vedrørende forslag til folketingsbeslutning om beskyttelse af børn og unge mod seksuelle overgreb (B 111), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 30. april 2007.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Lars Hjortnæs

 


Spørgsmål nr. 10 af 30. april 2007 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til folketingsbeslutning om beskyttelse af børn og unge mod seksuelle overgreb (B 111):

 

”Ministeren bedes oplyse, hvor mange pædofilidomme der er afsagt i løbet af 2006. Såfremt det er muligt, bedes oplyst, hvor mange af disse sager der er startet med, at offeret er blevet kontaktet via internettet.”

 

Svar:

 

1. Rigspolitiet har oplyst, at de statistisk udarbejdede opgørelser vedrørende forskellige kriminalitetstyper som en alt overvejende hovedregel bygger på gerningsbeskrivelsen i de forskellige straffebestemmelser som f.eks. manddrab efter straffelovens § 237, vold efter straffelovens §§ 244 og 245 eller samleje med børn efter straffelovens § 222.

 

Det er derimod ikke muligt af politiets statistikregistre at udtrække oplysninger, som ikke relaterer sig til straffelovgivningens gerningsbeskrivelser.

 

Der kan derfor heller ikke fra statistikregistrene udtrækkes oplysninger som nævnt i spørgsmålet vedrørende eventuel internetkontakt mellem gerningsmand og offer, herunder børn.

 

2. Efter straffelovens § 222, stk. 1, straffes den, som har samleje med et barn under 15 år, med fængsel indtil 8 år. Har barnet været under 12 år, eller har gerningsmanden skaffet sig samlejet ved tvang eller fremsættelse af trusler, kan straffen efter straffelovens § 222, stk. 2, stige til fængsel indtil 12 år.

 

Rigspolitiet har oplyst, at antallet af domme vedrørende straffelovens § 222 i 2006 fordelte sig således:

 

Afgørelsestype

§ 222, stk. 1

§ 222, stk. 2

Fældende afgørelse

79

47

Frifundet

4

6