Fra: Ann Sofie Christoffersen [mailto:[email protected]]
Sendt: 13. december 2006 16:18
Til: Nelly Terlaak
Emne: vedr. lovforslag om anderkendelse af lesbiske medmødres forældreskab

Med håb om snarlig anerkendelse af lesbiske medmødres forældreskab fra deres egne børns fødsel - Her er vores lille historie / argumentation:
På grund af den manglende anerkendelse af Francisca som medmoder fra vores søn Julius’ fødsel af, var det problematisk for Francisca at opnå barselsorlov i de 2 første uger efter hans fødsel – en barselsorlov, som for alle familier er en   selvfølge. Vi var indlagt på barselsafdelingen i en uge efter fødslen – en uge, hvor vi ikke
 ville have været Franciscas støtte foruden og hvor Francisca nødigt ville have været andre steder end nær sin familie. Hun var således tvunget til at have to ugers ferie stående standby, hvilket også har været en sej kamp i forhold til jobbet.
Vi synes, at det mest logiske og mest menneskelige ville være om man var anerkendt som forældre til det barn, man i fællesskab har sat i verden fra den dag, barnet fødes! Således ville vi også have været foruden den bekymring og usikkerhed, at ’’tænk hvis der skete   Ann Sofie noget – hvad så med Franciscas rettigheder i forhold til Julius’’?
 
Med venlig hilsen 
Ann Sofie Christoffersen & Francisca Listov-Saabye