UDENRIGSMINISTERIET

Sydgruppen

 

Den   september 2007

Udenrigsudvalgets spørgsmål

Nr.44 (URU alm. Del) af

27. april 2007

 

Spørgsmål 44:

”Kan regeringen oplyse, hvad de 2 mio. USD, som Danmark bidrager med til "Foundation for the Future", rent konkret går til?”

 

Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Steen Gade, SF

 

Svar:

Styrelsen for Internationalt Udviklingssamarbejde bevilgede i august 2006 11,8 mio. kr. til Foundation for the Future. En første rate på 500.000 USD overførtes i oktober 2006 til fonden. Det danske bidrag er ydet til opfyldelse af Foundation for the Futures formål uden særlig øremærkning. Midlerne skal anvendes til støtte for konkrete aktiviteter i takt med, at fonden modtager og godkender projektforslag fra repræsentanter fra civilsamfundet i regionen.

 

På et møde i slutningen af maj d. å. bevilgede bestyrelsen for Foundation for the Future tilskud til fem aktiviteter: Et regionalt ressourcecenter for civilsamfundet i Marokko, et center for regional medieudvikling i Beirut, et uddannelsesprogram om menneskerettigheder for shiitiske kvinder i Libanon, et projekt til fremme af domstolenes uafhængighed i Egypten samt støtte til Det Palæstinensiske Selvstyres centrale valgkomité. Hermed er der bevilget i alt ca. 400.000 USD til projektaktiviteter inden for rammerne af Foundation for the Future. På det næste bestyrelsesmøde, som er planlagt til den 3. november 2007, ventes yderligere projekter godkendt.

 

Bestyrelsen for Foundation for the Future havde oprindelig besluttet at placere fondens hovedkontor i Beirut, Libanon. I lyset af den israelske invasion i Libanon i sommeren 2006 og den efterfølgende usikre politiske situation i landet, besluttede FfF’s bestyrelse at udsætte etableringen af kontoret og i stedet at etablere et midlertidigt kontor i Amman, Jordan. Denne udsættelse har givet nogen forsinkelse med hensyn til igangsætning af fondens projektaktiviteter.

 

 

 

Udenrigsministeren