Folketingets Uddannelsesudvalg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Svar på spørgsmål 65 (Alm. del):

I brev af 5. januar 2007 har udvalget stillet mig følgende spørgsmål:

 

”Vil ministeren kommentere henvendelsen af 5. december 2006 fra BUPL Forbund vedrørende organisering af sociale klubber til klubtilbud under ungdomsskolen og deltagerbetaling i forhold til servicelovens bestemmelser om klubtilbud, jf. alm. del - bilag 139.”

 

Svar:

BUPL spørger i henvendelsen:

”I de tilfælde, hvor kommunalbestyrelsen kan beslutte at ungdomsskoletilbuddet skal omfatte klub- eller anden fritidsvirksomhed; ud fra hvilke kriterier skal kommunen fastsætte de økonomiske vilkår for deltagelse i ungdomsskolens klub- og anden fritidsvirksomhed, hvis der i kommunen ikke findes tilsvarende virksomhed efter Lov om Folkeoplysning?”

 

Det er kommunalbestyrelsen, der fastsætter de økonomiske vilkår for deltagelse i ungdomsskolens klub- og fritidsvirksomhed, jf. § 5, stk. 2, i bekendtgørelse nr. 913 af 3. oktober 2000 om ungdomsskolens virksomhed.

 

Det fremgår af § 3, stk. 3 og 4, i lov om ungdomsskoler (lovbekendtgørelse nr. 997 af 8. oktober 2004), at klub- og anden fritidsvirksomhed skal gennemføres på samme økonomiske vilkår som den tilsvarende virksomhed efter folkeoplysningsloven. Efter § 14, stk. 2, i folkeoplysningsloven (lovbekendtgørelse nr. 535 af 14. juni 2004) skal der knyttes deltagerbetaling til denne aktivitet.

 


 

Ifølge folkeoplysningsloven skal der således altid opkræves deltagerbetaling. Hvis der ikke i kommunen findes tilsvarende virksomhed i henhold til folkeoplysningsloven, må kommunalbestyrelsen fastsætte en tilskudsmodel, der er i overensstemmelse med folkeoplysningslovens krav.

 

Denne besvarelse fremsendes i 5 eksemplarer.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

 

Bertel Haarder