Folketingets Uddannelsesudvalg

Christiansborg

 

Svar på spørgsmål 243 (Alm. del ):

I brev af 6. september 2007 har udvalget stillet mig følgende spørgsmål:

 

Spørgsmål 243 :

"Ministeren bedes uddybe, hvad der menes med, at ”handelsgymnasierne har bedre muligheder for lokale prioriteringer”, hvorved det skulle være berettiget, at de erhvervsgymnasiale uddannelser skal have færre midler end det almene gymnasium, jf. ministerens svar til MF Per Clausen på §20 spm. nr. S 5870."

 

Svar:

De bedre lokale prioriteringsmuligheder for handelsgymnasierne skal ses i lyset af, at hhx er en del af erhvervsskolernes aktivitet, som også omfatter EUD, KVU, AMU og indtægtsdækket virksomhed. Det gennemsnitlige elevtal på erhvervsskoler, som udbyder hhx-uddannelsen, er således ca. 1.400 årselever. Tilsvarende er det gennemsnitlige elevtal på de almene gymnasier på ca. 575 årselever.

 

Erhvervsskolerne, der udbyder hhx, har bl.a. bedre lokale prioriteringsmuligheder end de almene gymnasier i forhold til at udnytte lærerressourcerne bedst muligt. Der er bl.a. mulighed for at lade undervisere, som ikke kan få fuldt undervisningsskema på hhx-uddannelsen, varetage undervisning på skolens erhvervsuddannelser eller korte videregående uddannelser. Endvidere vil erhvervsskolerne, fordi de generelt er større institutioner, have bedre lokale disponeringsmuligheder i forhold til at reducere de gennemsnitlige udgifter til undervisningsmaterialer, -midler og -udstyr, og herunder også udgifterne til IT-medarbejdere.

 

Denne besvarelse fremsendes i 5 eksemplarer

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Bertel Haarder