Folketingets Trafikudvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             22. november 2006  

J. nr.           432-64       

  

 

Trafikudvalget har i brev af 2. november 2006 stillet mig følgende spørgsmål 42 (TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål nr. 42:

 

"Har ministeren nogle informationer om et evt. resultat af en retssag ved EU og i bekræftende fald, har ministeren da undladt at orientere Folketinget herom? Det var for spørgeren særdeles overraskende, at regeringen meldte ud, som regeringen gjorde m.h.t. linieføringen af motorvejen ved Silkeborg, idet de tre partier, der står bag den nuværende regering, støttede Resendallinien indtil få dage før udmeldingen. Spørgeren finder, at hvis regeringen ikke vil beskyldes for enerådig topstyring, kunne årsagen til regeringens udmelding være, at EU uofficielt havde orienteret om resultatet af en evt. retssag. Spørgeren gør opmærksom på, at der i spørgsmålet ikke indbygget en mistillid til, at ministeren skjuler oplysninger for Folketinget, men mere et reelt ønske om at forstå regeringens kovending i forhold til de tre partier, der danner grundlaget for regeringen."

Svar:

 

Jeg kan oplyse, at jeg ikke har modtaget informationer fra EU om resultatet af en eventuel retssag vedrørende linieføringen for motorvejen ved Silkeborg.

Det er Transport- og Energiministeriets vurdering, at en motorvej mellem Funder og Låsby vil kunne gennemføres i både Resendallinien og Kombilinien på et grundlag, der lever op til EU’s krav om konsekvensvurdering i henhold til VVM-direktivet og til Danmarks forpligtelser i henhold til EU’s habitatdirektiv.

Som tidligere oplyst prioriterer regeringen miljøet højt. Regeringen har derfor besluttet, af hensyn til de naturmæssige værdier, som knytter sig til Gudenådalen, ikke at ville gennemføre Resendallinien, der krydser Gudenådalen i det fredede område. Regeringen vil i stedet gå videre med Kombilinien.

 

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen