Folketingets Trafikudvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             29. juni 2007

J. nr.           004-U18-193

Deres ref.

  

 

Trafikudvalget har i brev af 20. juni 2007 stillet mig følgende spørgsmål 283 (TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål 283:

 

I hvor høj grad anvender Luftfartslægen den flyvemedicinske ekspertise på Flyvemedicinsk Klinik? Spørgeren vil gerne vide f.eks., hvor mange ugentlige møder luftfartslægen har med Flyvemedicinsk Klinik? Er der kommissorium for fællesmøder? Spørgeren har nemlig fået det indtryk, at luftfartslægen pludselig ikke mere mener at have behov for ny flyvemedicinsk specialviden på universitetsniveau. Mener ministeren, at luftfartslægen nu er blevet så flyvemedicinsk vidende, at der ikke mere er behov for eksperterne på Flyvemedicinsk Klinik?

 

Svar:

 

Der har tidligere været afholdt ugentlige møder mellem repræsentanter for Flyvemedicinsk Klinik og SLV, hvor der har været drøftet sager, som SLV har fundet anledning til at drøfte ud fra en faglig synsvinkel.

 

Flyvemedicinsk Klinik udfører i dag halvdelen af det samlede antal undersøgelser, og da det må forventes, at en klinik af denne karakter udfører undersøgelserne med den fornødne kvalitet, er der i konsekvens heraf begrænset behov for at drøfte disse sager.

 

SLV har oplyst, at ressourcemæssige årsager også har været afgørende, jf. herved besvarelsen af spørgsmål 276, hvortil kommer, at der efter SLV’s opfattelse var en tendens til, at møderne blev anvendt til at drøfte andre spørgsmål end de rent lægefaglige.

 

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen