Folketingets Trafikudvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             3. september 2007

J. nr.           004-U18-193

 

  

 

I besvarelsen af Trafikudvalgets spørgsmål 274-285 (TRU alm. Del) lovede jeg udvalget et fyldestgørende svar på spørgsmål 280, når der var indhentet oplysninger fra de norske luftfartsmyndigheder. Det følger hermed.

 

 

Spørgsmål 280:

 

Ministeren anmodes om at forklare, hvordan det norske system for helbredsundersøgelser fungerer. Er der i Norge også indført det system, som der nu er indført i Danmark, at ingen piloter behøver flyvemedicinske helbredsundersøgelser på det tilsvarende norske Flyvemedicinske Klinik efter førstegangsundersøgelsen? Spørgeren fik under samrådet det indtryk, at Danmark og Norge har en tilsvarende udvikling af helbredsundersøgelser, da begge lande er underlagt JAR. Spørgeren vil derfor have bekræftet, at det er sådan, uagtet at rygter fortæller spørgeren, at det ikke er sådan.

 

Svar:

 

I forlængelse af mit svar af 29. juni 2007, kan jeg supplerende oplyse følgende:

 

De norske luftfartsmyndigheder har til Statens Luftfartsvæsen oplyst, at udgangspunktet for deres tilsynsarbejde er de fælleseuropæiske bestemmelser fastsat i JAA og at de har til hensigt at implementere ændring 5 til JAR-FCL 3 i norsk lovgivning forventeligt til foråret 2008, hvorved det norske system for helbredsundersøgelser vil være baseret på de samme bestemmelser som det danske system.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen