Folketingets Trafikudvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             3.september 2007

J. nr.           004-U18-193

  

 

I besvarelsen af Trafikudvalgets spørgsmål 274-285 (TRU alm. Del) lovede jeg udvalget et fyldestgørende svar på spørgsmål 279, når der var indhentet oplysninger fra Flyvemedicinsk Klinik. Det følger hermed.

 

Spørgsmål 279:

 

Hvor mange gange har Flyvemedicinsk Klinik identificeret tilfælde af de lidelser og problemer, der er nævnt i de 2 foregående spm. Spørgeren gør opmærksom på, at luftfartslægen i foredrag om alkoholmisbrug hos piloter ved seminar i SLV for flyvelæger, flyselskaber og andre interesserede for 2½ år siden netop pointerede, at stort set alle alkoholmisbrugende piloter har været identificeret på Flyvemedicinsk Klinik. Det er ikke en hemmelighed, at spørgeren er meget betænkelig ved den udvikling, der er sat i gang med reelt at nedlægge denne klinik og dermed den største ekspertise inden for flyvemedicin.

 

Svar:

 

I forlængelse af mit foreløbige svar af 29. juni 2007, kan jeg oplyse følgende:

 

Flyvemedicinsk Klinik har i brev af 20. juli 2007 til Statens Luftfartsvæsen givet oplysninger om antallet af identificerede tilfælde med svimmelhed, problemer med balanceapparatet, barotraumer, søvnapnø og alkoholproblemer. Kopi af brevet fra Flyvemedicinsk Klinik vedlægges som bilag.

 

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen