Folketingets Trafikudvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             23. juli 2007

J. nr.           004-U18-191

  

 

Trafikudvalget har i brev af 15. juni 2007 stillet mig følgende spørgsmål 272 (TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål nr.  272:

 

"Vil ministeren i forlængelse af den radikale rådmands udtalelser i artiklen ”Byrådsflertal undsiger rådmand” i JP Århus 14/6-2007 oplyse, om ministeren eller Trafikstyrelsen på nogen måde har truet med, at projektet med en niveaufri skæring mellem Grenåvej og Grenåbanen i Århus – der jo for længst har fået regeringens tilslutning – alligevel ikke skal gennemføres, eller skal blive nævneværdigt forsinket?"

Svar:

 

I forbindelse med projektet om at etablere niveaufri mellem Grenåvej og Grenåbanen, er det væsentligt at inddrage de lokale synspunkter. Der har i forbindelse med granskningen, der er gennemført i samarbejde med Århus Kommune, været en dialog med Århus Kommune på embedsmandsniveau. Granskningen resulterede bl.a. i en mulig alternativ og umiddelbart billigere jernbanebro, som dog ville kræve en fornyet VVM proces. En sådan VVM proces ville i givet fald tage et år. Jeg har noteret mig, at et flertal i Århus byråd ikke ønsker at udskyde projektet med en fornyet VVM proces, og at der derfor etableres en vejbro. I den forbindelse, har jeg taget kontakt til Århus Kommune med henblik på hurtigst muligt at finde en afklaring.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen