Folketingets Trafikudvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             30. maj 2007

J. nr.           004-U18-167

  

 

Trafikudvalget har i brev af 8. maj 2007 stillet mig følgende spørgsmål 240 (TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål nr. 240:

 

"Ministeren bedes oplyse hvor mange, der i april fik udbetalt kompensation som følge af DSB’s rejsetidsgaranti og hvor store beløb, der er udbetalt i kompensation samlet og i gennemsnit pr. person, der har modtaget kompensation. Opgørelsen bedes gjort for både basis rejsetidsgarantiordningen og pendlerrejsetidsgarantiordningen. For rejsetidsgarantiordningen bedes oplysningerne desuden givet pr. strækning, således man f.eks. kan se oplysninger om de kompensationer, der er udbetalt til personer, der rejser mellem Middelfart og Odense"

Svar:

 

For så vidt angår basisrejsetidsgarantien har DSB oplyst, at der er indkommet 375 anmodninger om rejsetidsgaranti i april måned. Hver enkelt anmodning kan vedrøre flere rejsende. Der er i den anledning udbetalt ca. 48.000 kr. til 800 rejsende, hvilket svarer til ca. 60 kr. i gennemsnit. I ca. 275 henvendelser har kunder bedt om at få tilsendt erstatningsbilletter svarende til ca. 550 billetter. Værdien heraf er ikke opgjort. DSB’s registrering gør det ikke umiddelbart muligt at henføre disse godtgørelser eller billetter til bestemte strækninger.

For fuldstændighedens skyld skal det nævnes, at brand i en tankbil på en bro over jernbanen lige vest for Odense den 27. april 2007 i flere timer afbrød togtrafikken mellem Middelfart og Odense. Mange kunder valgte i den anledning at afbryde deres rejse og fik refunderet deres billet af den grund, mens andre blev transporteret i busser og kom frem med nogen forsinkelser. DSB har ikke nogen opgørelse over, hvor mange det drejer sig om, og i hvilket omfang de har været berettiget til godtgørelse i den anledning.

På tidspunktet for udarbejdelse af denne opgørelse kan der fortsat indkomme anmodninger om kompensation, lige som der kan være endnu uafsluttede anmodninger, eventuelt beroende på indhentning af supplerende oplysninger.

 

Hvad angår pendlerrejsetidsgarantien har DSB endnu ikke en endelig opgørelse for udbetalinger som følge af pendlerrejsetidsgarantien vedrørende april klar.

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen