Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 230, som Folketingets Trafikudvalg (Alm. del) har stillet til justitsministeren den 27. april 2007.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Michael Højer

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 230 fra Folketingets Trafikudvalg (Alm. del):

 

”Har ministeren gjort sig overvejelser om aldersgrænsen for erhvervelse af traktorkørekort. Aldersgrænsen har også været inddraget i debatten. Spørgeren ønsker at præcisere, at spørgeren ikke personligt finder behov for ændringer af aldersgrænsen.”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Rigspolitiet, som har oplyst følgende:

 

”Det fremgår af færdselslovens § 2, nr. 24, at en traktor er et motordrevet køretøj, som hovedsagelig er indrettet til at trække andet køretøj eller arbejdsredskab, og som er konstrueret til en hastighed af højst 40 km i timen. Af færdselslovens § 43, stk. 5, 2. led, fremgår det endvidere, at for traktorer/motorredskaber må hastigheden aldrig overstige 30 km i timen.

 

Baggrunden for alderskravet på 16 år skal bl.a. ses i sammenhæng med, at de omhandlede køretøjer maksimalt må køre 30 km i timen. Dette gælder også kørsel med tilkoblet påhængskøretøj.”

 

Justitsministeriet finder ikke grundlag for at ændre aldersgrænsen for erhvervelse af kørekort til traktor/motorredskab.