Folketingets Trafikudvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             15. maj 2007

J. nr.           432-65

  

 

Trafikudvalget har i brev af 12. april 2007 stillet mig følgende spørgsmål 205 (TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål nr. 205:

 

"Ministeren bedes kommentere materiale om statslige infrastrukturinvesteringer fra Hirtshals Havn udleveret ved deres foretræde i Trafikudvalget den 12. april 2007, jf. TRU alm. del – bilag 363.”

 

Svar:

 

Som tidligere oplyst i forbindelse med min bevarelse Trafikudvalget spørgsmål 126 vedr. Hirtshals Havn, og som udmeldt i Folketingets spørgetid den 18. april 2007, kan jeg oplyse, at jernbanen fra Hjørring til Hirtshals er en privatbane, hvorfor det er trafikselskabet i Nordjylland og Region Nordjylland, der har ansvaret for en eventuel udbygning, fornyelse og vedligeholdelse af baneanlægget.

I den forbindelse skal jeg gøre opmærksom på, at staten for nyligt har anlagt en ny motorvej næsten helt ind til Hirtshals. Byen og havnen har således en god overordnet statslig vejforbindelse til det øvrige Danmark. Med sin tilknytning til motorvejen er Hirtshals Havn sammen med en række andre havne en del af den kommende forsøgsordning med modulvogntog. Hirtshals er således endnu engang på ”landkortet” i statslig sammenhæng, og staten vil afholde udgifter, der relaterer sig modulvogntogsforsøget.

For så vidt angår den af Hirtshals Havn ønsket vejudbygningsplan ved afslutningen af statens motortrafikvej E 39 kan jeg oplyse, at Vejdirektoratet, Hirtshals Havn og kommunen drøfter de statslige aspekter af sagen.

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen