Folketingets Trafikudvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             26. april 2007

J. nr.           004-U18-151

  

 

Trafikudvalget har i brev af 11. april 2007 stillet mig følgende spørgsmål 203 (TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål nr. 203:

 

"Kan ministeren oplyse, hvordan belægningen har været på toget fra Århus til Prag, og hvorfor dette tog planlægges taget ud af drift i 2008?"

Svar:

 

Jeg har forelagt spørgsmålet for DSB, der har oplyst, at man ikke har kendskab til den specifikke belægning med internationale passagerer på toget mellem Århus og Prag. På dansk strækning udgør toget en del af den lokale betjening, og det er ikke muligt at opgøre en specifik international belægning.

Baggrunden for, at man tager toget ud af drift i 2008 er, at der for nylig er indgået aftale mellem DSB og DB om indsættelse af tyske ICE-TD togsæt mellem Tyskland og Danmark, hvilket jeg orienterede Trafikudvalget om i brev af 14. marts 2007. I forbindelse hermed indsættes der et ICE-TD togsæt mellem Århus og Berlin Ostbahnhof via Berlin Hbf til erstatning for det lokomotivtrukne tog med tjekkisk materiel direkte mellem Århus og Prag. Toget vil i Berlin opnå forbindelse med direkte tog til/fra Prag.

Jeg skal i øvrigt gøre opmærksom på, at i henhold til kontrakten mellem Transport- og Energiministeriet og DSB, er DSB ikke forpligtet til at betjene strækningen mellem Århus og Prag.

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen