Folketingets Trafikudvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             31. januar 2007

J nr.             432-24

  

 

Trafikudvalget har i brev af 16. januar 2007 stillet mig følgende spørgsmål 122 (TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål nr. 122:

 

”I forlængelse af besvarelsen af TRU alm. del - spørgsmål 79 bedes ministeren oplyse, om ministeren vil genoverveje linjeføringen, så man kan vælge en linjeføring med bedre forrentning, bedre tilpasning til de faktiske trafikale behov og større hensyntagen til natur og miljø, nu hvor nu hvor motorvejen er ministerens og statens ansvar.”

Svar:

 

Som det fremgår af min besvarelse af udvalgets spørgsmål 79 besluttede Sønderjyllands Amtsråd ud fra en samlet vurdering af de foreliggende løsningsmuligheder at pege på en ny motorvej mellem Kliplev og Sønderborgområdet som den bedste løsning.

Projektet blev overtaget af staten, jf. aftalen af 7. december 2005 med Sønderjyllands Amt, og Vejdirektoratet arbejder nu videre med projektet med sigte på, at den valgte linjeføring gennemføres bedst muligt. Vejdirektoratet foretager i forbindelse hermed en række tekniske justeringer af projektet.

Jeg ser ikke herudover grundlag for at genoverveje linieføringen.

 

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen