Folketingets Trafikudvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             6. februar 2007

J nr.             461-1

  

 

Trafikudvalget har i brev af 12. januar 2007 stillet mig følgende spørgsmål 119 (TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål nr.  119:

 

" Ministeren bedes kommentere materiale fra Borgergruppe fra Smidstrup vedr. vejstøj, udleveret ved deres foretræde for Trafikudvalget den 11. januar 2007, jf. TRU alm. del - bilag 197."

 

Svar:

 

Jeg er bekendt med forholdene i området, og har forståelse for borgernes situation i Smidstrup og St. Velling, der, som det fremgår af det fremsendte materiale, har været drøftet flere gange.

Regeringen ønsker en forebyggende indsats mod vejstøj, både ved eksisterende vejanlæg og ved anlæg af nye veje. Visse strækninger af statsvejnettet er præget af boligområder med et meget højt støjniveau, og for at hjælpe beboerne i disse områder besluttede forligspartierne bag Trafikaftalen i 2003 at afsætte godt 100 mio. kr. til støjdæmpning langs de eksisterende statsveje. Projekterne dækker hele landet med henblik på at opnå mest mulig støjdæmpning pr. investeret krone. I 2007 igangsættes en række konkrete projekter ved boligområder tæt på Hillerødmotorvejen (Farum) og Helsingørmotorvejen (Gentofte) samt ved Randersvej i Århus.

Muligheden for konkrete støjdæmpende initiativer ved Smidstrup og St. Velling vil blive undersøgt i forbindelse med udbygningen af motorvejen i området. Derfor vil der, som tidligere udmeldt, i forbindelse med den igangværende VVM-undersøgelse på motorvejen mellem Skærup og Vejle N, blive redegjort detaljeret for støjforholdene ved bl.a. Smidstrup og St. Velling. Den igangværende VVM-undersøgelse forventes færdigt til sommer, hvorefter den sendes i høring hos de lokale borgere og myndigheder i området.

 

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen