Folketingets Trafikudvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             16. januar 2007

J. nr.           004-U18-95

  

 

Trafikudvalget har i brev af 4. januar 2007 stillet mig følgende spørgsmål 114 (TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål nr. 114:

 

"Vil ministeren tilsende udvalget kommissoriet for den eksterne undersøgelse af asbest i DSB tog, som ministeren får udarbejdet"

Svar:

 

./.

 
Den 9. december 2006 bad jeg telefonisk DSB’s bestyrelsesformand om at iværksætte en hurtig og tilbundsgående undersøgelse af sagen vedr. asbest i DSB’s tog. Som opfølgning herpå fremsendte jeg

./.

 
den 11. december 2006 vedlagte brev til DSB’s bestyrelsesformand, hvori jeg redegjorde for de forhold, jeg ønskede belyst i forbindelse med undersøgelsen. DSB har udarbejdet vedlagte kommissorium af 11. december 2006 for undersøgelsen.

Som opfølgning på samrådet om asbest i Trafikudvalget den 14. december 2006 har jeg modtaget en række spørgsmål vedr. asbest i tog fra udvalgets medlemmer. Disse spørgsmål er videresendt til DSB med anmodning om, at indarbejde svarene på spørgsmålene i DSB’s redegørelse. Når ministeriet har modtaget en udskrift af samrådet den 14. december 2006, vil de spørgsmål, der blev stillet under samrådet, ligeledes blive fremsendt til DSB.

Desuden skal jeg gøre opmærksom på, at Transport- og Energiministeriet har undersøgt, om der er modtaget informationer fra DSB om sagen. I første omgang har korrespondancen i perioden fra 1999 og frem været undersøgt. Som nævnt i forbindelse med samrådet i Trafikudvalget den 14. december 2006 havde Transport- og Energiministeriet på daværende tidspunkt identificeret et enkelt dokument om sagen i denne periode. Det vedrører et brev fra DSB til ministeriet af 14. april 2000 med bidrag til svar på en borgerhenvendelse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foranlediget af, at ministeriet senest har identificeret en enkelt personalesag vedr. asbest i tog og for at sikre en fuld belysning af sagen, har Transport- og Energiministeriet iværksat en supplerende undersøgelse af dokumenter fra perioden efter 1999 i ministeriets journal herunder ministeriets personalesager. Denne gennemgang forventes afsluttet i slutningen af januar 2007 samtidig med gennemgangen af ældre dokumenter fra perioden 1985-1999.

 

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen