Dato:            9. februar 2007

Kontor:         Regional sundhed

J.nr.:             2006-1133-146

Sagsbeh.:   SEH

Fil-navn:       Dokument 1

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 91 (Alm. del), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 10. november 2006

 

Spørgsmål 91:

"Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 28. august 2006 fra Dansk Forening for Osteogenesis Imperfecta vedrørende tandlægebehandling, jf. alm. del – bilag 685 (2005-06)."

 

Svar:

”Jeg har noteret mig synspunkterne i henvendelsen fra Dansk Forening for Osteogenesis Imperfecta, som gør opmærksom på de tandproblemer, som personer med diagnosen Osteogenesis Imperfacta lider af.

 

Blandt andet på baggrund af den senere tids debat om tilskud til tandpleje, og herunder særligt spørgsmålet om tilskud til tandpleje til patienter med aggressiv parodontose, overvejer jeg muligheden for at omlægge det offentlige tilskud til tandpleje, så det i højere grad kommer patienter med høje tandlægeudgifter til gode. Jeg har i den forbindelse besluttet at gennemføre et udredningsarbejde i ministeriet. Udredningsarbejdet gennemføres af departementet i samarbejde med Sundhedsstyrelsen og Finansministeriet. Dette arbejde skal belyse mulighederne for en sådan omlægning af tilskuddene til tandpleje til voksne.

 

Jeg henviser herom til min besvarelse af d.d. på spørgsmål nr. 90 fra Folketingets Sundhedsudvalg.”

 

 

 

 

Â