Dato:            9. februar 2007

Kontor:         Regional sundhed

J.nr.:             2006-1133-143

Sagsbeh.:   SEH

Fil-navn:       Dokument 1

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 90 (Alm. del), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 10. november 2006

 

Spørgsmål 90:

"Ministeren bedes kommentere henvendelsen fra Lisbeth Jacobsen, vedrørende tilskud til tandpleje, jf. alm. del – bilag 675 (2005-06)."

 

Svar:

”Jeg har noteret mig Lisbeth Jacobsens synspunkter om en høj egenbetaling til tandlægeudgifter.

 

Blandt andet på baggrund af den senere tids debat om tilskud til tandpleje, og herunder særligt spørgsmålet om tilskud til tandpleje til patienter med aggressiv parodontose, overvejer jeg muligheden for at omlægge det offentlige tilskud til tandpleje, så det i højere grad kommer patienter med høje tandlægeudgifter til gode. Jeg har i den forbindelse besluttet at gennemføre et udredningsarbejde i ministeriet. Dette arbejde skal belyse mulighederne for en sådan omlægning af tilskuddene til tandpleje til voksne.

 

Lisbet Jacobsens synspunkter vil indgå i overvejelserne i forbindelse med dette arbejde.

 

Udredningsarbejdet gennemføres af departementet i samarbejde med Sundhedsstyrelsen og Finansministeriet. Arbejdet ventes færdigt i april 2007. Resultatet af udredningsarbejdet vil derefter blive sendt i høring.”