Dato:            8. maj 2007

Kontor:         Kommunal sundhed

J.nr.:             2006-1412-48

Sagsbeh.:   trp

Fil-navn:       Spm 68 inv i seksuel sundhed.doc

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 68 (Alm. del), som Sundhedsudvalget har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 10. november 2006.

 

Spørgsmål 68:

"Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 1. november 2006 fra Sex og Samfund vedrørende forebyggelse af sexsygdomme, jf. alm. del – bilag 69."

 

Svar:

Sex og Samfund argumenterer i deres henvendelse til Sundhedsudvalget for det fornuftige i, at foretage en yderligere investering i seksuel sundhed.

 

Jeg er ganske enig i, at der kan nævnes en lang række gode grunde til at investere i forebyggelsen af sexsygdomme og uønsket graviditet.

 

Derfor er der også fortsat støtte til forebyggelse af HIV og andre seksuelt overførbare sygdomme, ligesom der fortsat er midler til forebyggelse af abort i 2007.

 

Med henblik på at skabe et fagligt fællesskab samt styrke kvaliteten af det forebyggende arbejde for seksuel sundhed i Danmark, har ministeriet besluttet at imødekomme en ansøgning fra Fagligt Netværk for Seksuel Sundhed. Netværket skal arbejde for, at der sker en metodeudvikling, vidensdeling og et samarbejde mellem de nye kommuner på dette nye forebyggelsesområde. Til formålet er afsat i alt 700.000 kr.