Dato:            29. juni 2007                                        

Kontor:         Lægemiddelkontoret

J.nr.:             2007-1319-24

Sagsbeh.:   ani

Fil-navn:       Besvarelse SUU nr. 560

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 560 (alm. del), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 29. maj 2007

 

Spørgsmål 560:

"Er det korrekt at Lægemiddelstyrelsen for nylig har udsendt retningslinjer om definitionen af sygdomme? I bekræftende fald bedes oplyst, hvor lang tid de er udsendt efter, at de nye regler for kosttilskud er trådt i kraft, og hvordan Lægemiddelstyrelsen har informeret om de nye retningslinjer for sygdomsdefinitionen."

 

Svar:

Jeg har i anledningen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Lægemiddelstyrelsen.

 

Det fremgår af Lægemiddelstyrelsens udtalelse, at styrelsen siden april 2005 har informeret om lægemiddeldefinitionen og fortolkningen heraf på Lægemiddelstyrelsens netsted på internettet. I tilknytning hertil findes der en vejledende, ikke-udtømmende liste med betegnelser, som kan give anledning til, at et produkt klassificeres som et lægemiddel. Listen revideres løbende og er tilgængelig for alle interesserede. I praksis er listen primært ment som en hjælp til virksomheder, der overvejer at markedsføre produkter i grænseområdet mellem lægemidler og fx kosttilskud.

 

Lægemiddelstyrelsen har endvidere oplyst, at styrelsen i forbindelse med en opdatering af Lægemiddelstyrelsens information om lægemiddeldefinitionen i november 2006 har sendt informationsbreve til brancheforeninger inden for områderne kosttilskud, naturlægemidler, kosmetik, foder og medicinsk udstyr samt til Dansk Iværksætterforening vedrørende Lægemiddelstyrelsens informationsværktøj om lægemidler på styrelsens hjemmeside.