Indenrigs- og Sundhedsministeriet Dato:Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Kontor:Â Â Â Â Â Â Â Â Regional sundhed J.nr.:Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â 2006-1131-107 Fil-navn:Â Â Â Â Â Â Dokument 4
|
"Ministeren bedes kommentere vedlagte artikel fra Politiken den 23. oktober 2006 "Læger fejlbehandler patienter med stress"."
I artiklen giver nogle specialister udtryk for, at de praktiserende læger efter deres opfattelse ved for lidt om behandling af stresslidelser. Jeg hæfter mig dog ved, at der er delte meninger herom. Således afviser de praktiserende lægers formand, at lægerne ikke kan hjælpe deres patienter med stress.
De patienter, som henvender sig til deres praktiserende læger med symptomer på stress, skal selvfølgelig have en god og en rigtig behandling. Og i den forbindelse få råd om, hvordan de håndterer situationen.
Egen læge er indgangen til sundhedsvæsenets behandlingstilbud, - også for stresslidelser. Det bør det også være, fordi det er egen læge, som med sin faglige baggrund og sit kendskab til patienten kan afgøre, om stress er årsagen til symptomerne, eller om en patient fejler noget helt andet. Og som i givet fald kan iværksætte eller henvise til den relevante behandling.
Som de praktiserende lægers formand siger i artiklen, kan lægerne altid blive bedre. Derfor finder der, som formanden nævner, løbende efteruddannelse sted inden for feltet.
Lad mig i denne forbindelse også minde om, at regeringen har nedsat en særlig kommission om familie og arbejde.
Kommissionen er i gang med at kortlægge og analysere, hvordan det står til med
at få familie- og arbejdslivet til at hænge sammen i Danmark.
Â
På baggrund af analyserne vil kommissionen fremlægge en række anbefalinger til,
hvordan vi kan indrette vores samfund mere fleksibelt, så vi får bedre mulighed
for at forene et aktivt arbejdsliv med et sundt familieliv.