Dato:            30. maj 2007

Kontor:         Sundhedspolitisk kt.

J.nr.:             2007-12102-398

Sagsbeh.:   tk

Fil-navn:       Dokument 3

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 528 (Alm. del), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 16. maj 2007

 

Spørgsmål 528:

"Hvad vil ministeren gøre ved, at ventetiden for multitraumatiserede flygtninge i hele landet er så lang, at den direkte forværrer deres tilstand?

 

Der kan bl.a. henvises til følgende udtalelse fra forvaltningen i region Nordjylland i dagsordenen til forretningsudvalget den 7. maj 2007 om ventetiden på op imod 2 år: ”Ventetiden til forundersøgelse og behandling har i hele perioden varieret imellem 1½ og 2 år. I takt med øget ventetid øges behandlingstiden, det skyldes, at den lange ventetid øger belastningen på den enkelte klient og derved forstærkes eller forværres traumet. Derved øges behandlingstiden, som igen øger ventetiden til behandling”

 

Kan ministeren endvidere bekræfte, at ventetiden ikke er væsentlig kortere i de øvrige regioner?"

 

Svar:

Vedrørende første del af spørgsmålet henvises til besvarelsen af spørgsmål nr. 527.

 

Arbejdsgruppen vedr. hurtigere visiterende undersøgelse til det særlige behandlingstilbud for traumatiserede flygtninge har bl.a. som led i en spørgeskemaundersøgelse indhentet oplysninger om ventetider til behandling på de særlige behandlingstilbud.

 

På baggrund af spørgeskemaundersøgelsen kan jeg oplyse, at ventetiderne til behandling varierer mellem 3-4 måneder og 2½ år. Jeg kan endvidere oplyse, at der er variation behandlingsstederne imellem, samt at der er variation i ventetiden inden for de enkelte behandlingssteder afhængigt af, hvilket tilbud den enkelte skal modtage.

 

Â