Dato:            30. maj 2007

Kontor:         Sundhedspolitisk kt.

J.nr.:             2007-12102-398

Sagsbeh.:   tk

Fil-navn:       Dokument 3

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 527 (Alm. del), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 16. maj 2007

 

Spørgsmål 527:

"Der ønskes en redegørelse for hvilke konkrete initiativer ministeren har sat i værk i forhold til de lange ventetider for traumatiserede flygtninge i forlængelse af samrådet i udvalget den 12. januar 2007 og artiklerne i Jyllandsposten den 5. maj 2007 bl.a. ”Torturofre venter to år på behandling”."

 

Svar:

Som jeg bebudede på det nævnte samråd har jeg nedsat en arbejdsgruppe med det formål at se på, hvordan den enkelte patient inden for de nuværende rammer, hurtigere kan tilbydes visiterende undersøgelse med henblik på at udpege, hvilket tilbud der er den rigtige for vedkommende.

 

Jeg har ved besvarelse af spørgsmål nr. 236 orienteret Folketingets Sundhedsudvalg om arbejdsgruppens kommissorium.

 

Arbejdsgruppen har foretaget en spørgeskemaundersøgelse vedr. henvisningsprocedurer, visitationsprocedurer - herunder viderevisitering til andre tilbud samt ventetider.

 

På den baggrund ventes arbejdsgruppen at fremsætte anbefalinger vedr. henvisningsprocedurer, visitationsproces og kommunernes involvering i behandlingen.

 

Jeg har endvidere opfordret regionerne til at overveje at adressere behandling af traumatiserede flygtninge som et særligt tema eller fokusområde i deres psykiatriplaner, jf. besvarelse af spørgsmål nr. 233.