Dato:            17. april 2007

Kontor:         Regional sundhed

J.nr.:             2006-1134-52

Sagsbeh.:   JA

Fil-navn:       SUU-A-442-2007-svar

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 442 (alm. del), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 10. april 2007

 

Spørgsmål 442:

"Ministeren bedes oplyse, om det med den nye aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti om vederlagsfri fysioterapi til sclerosepatenter og andre patientgrupper er sikret, at patienter, der har haft egenbetaling i perioden uden vederlagsfri fysioterapi, får refunderet egenbetalingen for denne periode."

 

Svar:

”Sundhedsstyrelsens beslutning i maj 2006 om at ligestille sclerosepatienter med andre patienter med en diagnose, som kan berettige til vederlagsfri fysioterapi, indebar, at denne patientgruppe ligesom andre patienter med lidelser, som er optaget på diagnoselisten, kan henvises til vederlagsfri fysioterapi, når de har et svært fysisk handicap.

 

Sclerosepatienter har derfor i lighed med de øvrige patientgrupper adgang til vederlagsfri fysioterapi, når de opfylder kriterierne herfor, herunder kriteriet om et svært fysisk handicap.

 

Om den fremtidige adgang til vederlagsfri fysioterapi herunder også for sclerosepatienter kan jeg henvise til aftalen, jf. min besvarelse af spørgsmål nr. 440.”