Dato:            9. maj 2007

Kontor:         Sundheds-økonomisk center

J.nr.:             2007-12100-290

Sagsbeh.:   kwa

Fil-navn:       SUU spm 435

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 435 (Alm. del), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 3. april 2007

 

Spørgsmål 435:

"I forlængelse af ministerens besvarelse af 23. marts 2007 af spørgsmål nr. S 3467 bedes ministeren oplyse, om der blev givet besked parterne imellem straks efter IT-forbindelsen mellem Vejle Sygehus og Sundhedsstyrelsen var afbrudt, hvor længe IT-forbindelsen var afbrudt, og hvem der har ansvaret for, at IT-forbindelsen fungerer?"

 

Svar:

Sundhedsstyrelsen offentliggør oplysningerne om værdien af sygehusenes produktion på internetportalen eSundhed. På denne portal informerer Sundhedsstyrelsen via funktionen ”Nyt på eSundhed” om relevante, aktuelle forhold, og på dette sted er der løbende blevet informeret om vanskelighederne med dataleverancer, jf. besvarelsen af spm. nr. 425. Den samme dag, som adgangen til data på eSundhed blev afbrudt, blev der informeret herom på ”Nyt på eSundhed.”

 

Som nævnt i besvarelsen af spm. nr. 425 var problemerne vanskelige at løse, men adgangen til de ønskede data er nu genetableret.  Som nævnt i samme besvarelse er der desuden igangsat et opgraderingsarbejde af Sundhedsstyrelsens datasystemer i samarbejde med de relevante parter.