Dato:            17. april 2007

Kontor:         Sundhedspolitisk kt.

J.nr.:             2007-12100-288

Sagsbeh.:   HBR

Fil-navn:       patientsikkerhed/spm 433 kampagne

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 433 (Alm. del), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 2. april 2007

 

Spørgsmål 433:

"Ministeren bedes kommentere materiale fra Dansk Selskab for Patientsikkerhed vedrørende kampagne om forebyggelse af dødsfald på sygehusene, jf. alm. del – bilag 381 og 403."

 

Svar:

Materialet vedrører kampagnen ”Operation Life”, som Dansk Selskab for Patientsikkerhed lancerer den 16. april 2007 i samarbejde med TrygFonden. Målet for kampagnen er at forebygge 3000 dødsfald i løbet af de 18 måneder, kampagnen kører. Det skal ske ved, at de deltagende sygehuse implementerer et sæt standarder på et eller flere af de 6 kliniske områder, som kampagnen fokuserer på.

 

Kampagnen er et virkelig godt initiativ, som jeg bakker op om, og som Sundhedsstyrelsen også støtter ved at stille data til rådighed.

 

Standarderne på de 6 områder, som kampagnen dækker, er udarbejdet af eksperter på de pågældende områder. Det samme gælder for de standarder i Den Danske Kvalitetsmodel, som alle sygehuse fra 2008 skal akkrediteres efter. Kampagnen giver derfor de deltagende sygehuse en god mulighed for at opnå en erfaring, der kan understøtte sygehusenes kommende arbejde med Den Danske Kvalitetsmodel.