Dato:            9. maj 2007

Kontor:         Sundhedspolitisk kt.

J.nr.:             2007-12165-267

Sagsbeh.:   mrni

Fil-navn:       SUU S nr. 422 - Alfa-1

 


Foreløbig besvarelse af spørgsmål nr. 422 (Alm. del), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 28. marts 2007

 

Spørgsmål nr. 422:

"Hvor mange europæiske lande og andre lande sammenlignelige med Danmark anvender allerede i dag prolastin i behandlingen af alfa-1 patienter?”

 

Svar:

 

Til brug for besvarelsen har jeg indhentet bidrag fra Lægemiddelstyrelsen vedrørende substitutionsbehandling med alfa-1-antitrypsin.

 

Lægemiddelstyrelsen har forespurgt de EU-lande, der har deltaget i den gensidige godkendelsesprocedure for Prolastina, der indeholder det aktive stof alfa-1-antitrypsin, hvilken status lægemidlet på nuværende tidspunkt har i de pågældende lande. De involverede lande er 13 lande ud over Danmark. Lægemiddelstyrelsen har på nuværende tidspunkt modtaget besvarelser fra Finland og Norge, som begge oplyser, at lægemidlet endnu ikke er markedsført i deres respektive lande.

 

Lægemiddelstyrelsen forventer at få besvarelser fra flere lande i løbet af den kommende tid og vil holde ministeriet underrettet om besvarelserne.

 

Jeg kan henholde mig til Lægemiddelsstyrelsens foreløbige oplysninger og vil vende tilbage senere med en endelig besvarelse, når der foreligger flere oplysninger fra de øvrige EU-lande omfattet ovenfor.