Dato:            30. november 2006

Kontor:         Internationalt kt.

J.nr.:             2006-1530-82

Sagsbeh.:   IHO

Fil-navn:       SUU spm. 42 – IPL behandling

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 42 (Alm. del), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 30. oktober

 

Spørgsmål 42:

"Har ministeren planer om at forbyde kosmetologer at foretage ILP til brug for skin renuvention? I bekræftende fald, vil der så være mulighed for, at kosmetologer, der har arbejdet med disse behandlinger i flere år uden at forårsage skader, kan få dispensation til fortsat at udøve dem?"

 

Svar:

Det fremgår af min besvarelse af udvalgets spørgsmål 108 (alm. del), hvortil der henvises, at Sundhedsstyrelsen igennem autorisationslovens § 71 er bemyndiget til at fastsætte nærmere regler om kosmetiske behandlinger, behandlingsmetoder og behandlingsudstyr til brug for kosmetiske behandlinger, der medfører risiko for patientsikkerheden, herunder risiko for komplikationer eller bivirkninger.

 

Som det vil være udvalget bekendt, har Sundhedsstyrelsen endnu ikke taget stilling til omfanget og det nærmere indhold af den forestående regulering; det gælder også spørgsmålet om kosmetologers adgang til at anvende Intenst Pulserende Lys (IPL). Det forventes, at styrelsens bekendtgørelse om kosmetisk behandling vil kunne træde i kraft i løbet af foråret 2007.