Dato:            9. maj 2007

Kontor:         Sundhedspolitisk kt.

J.nr.:             2007-12165-267

Sagsbeh.:   mrni

Fil-navn:       SUU S nr. 419 - Alfa-1

 


Endelig besvarelse af spørgsmål nr. 419 (Alm. del), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 28. marts 2007

 

Spørgsmål nr. 419:

"Kan ministeren bekræfte, at det som en del af den mellem regeringen og amterne indgåede budgetaftale for 2007 er forudsat, at 75 mio. kr. anvendes til prolastinbehandling af alfa-1 patienter? Vil ministeren i forlængelse heraf redegøre for, hvorledes de afsatte midler er anvendt/forventes anvendt, og hvis midlerne eventuelt ikke er/forventes anvendt til formålet bedes oplyst begrundelsen herfor.”

 

Svar:

 

Nej. Det kan jeg ikke bekræfte.

 

I aftalen mellem regeringen og Danske Regioner om regionernes økonomi for 2007 gives 725 mio. kr. til sundhedsområdet, herunder til generel aktivitetsudvikling, nye behandlingsformer, kræftmedicin, uddannelse mv.

 

Jeg kan oplyse, at aftalen indebærer, at der er afsat 425 mio. kr. til generel aktivitetsudvikling, nye behandlingsmetoder, uddannelse m.v. og 200 mio. kr. i aktivitetsmidler inkl. kommunalt aktivitetsbidrag til aktivitet på sygehusområdet.

 

Det er regionerne, der i praksis foretager prioriteringerne inden for den aftalte økonomiske ramme og Sundhedsstyrelsens medicinske anbefalinger.

 

Jeg kan for så vidt angår spørgsmålet om alfa-1-antitrypsin (Prolastin®) til behandling af alfa-1-antitrypsinmangel henvise til min besvarelse af spørgsmål 420 (alm. del) fra Folketingets Sundhedsudvalg.