Dato:            8. maj 2007

Kontor:         Kommunal sundhed

J.nr.:             2007-1433-291

Sagsbeh.:   hn

Fil-navn:       Tobak-FT-spm: FT-spm-389-april-07


Besvarelse af spørgsmål nr. 389 (Alm. del), som Sundhedsudvalget har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 15. marts 2007

 

Spørgsmål 389:

"Ministeren bedes kommentere henvendelsen fra Bo Lytzen, Hyllinge, vedrørende kommende lovforslag om røgfri miljøer, jf. alm.del – bilag 380."

 

Svar:

I lovens § 2 fastlægges lovens anvendelsesområde, hvilket bl.a. er indendørs lokaliteter, hvortil offentligheden har adgang.

 

Af bemærkningerne til § 2 fremgår det, at loven ikke omfatter private hjem og foreninger, hvor der ikke er umiddelbar adgang for offentligheden, medmindre der samtidig er tale om en arbejdsplads.

 

Lovforslagets § 18, stk. 1, forbyder rygning i indendørs lokaliteter, hvortil offentligheden har adgang. I stk. 2 tillades det dog, at det kan besluttes at indrette rygerum og rygekabiner, hvor rygning kan finde sted.

 

I bemærkningerne til bestemmelsen er nævnt eksempler på sådanne steder, f.eks. kirker, teatre, kulturhuse, museer, vestibuler/foyerer, banko-lokaler, biblioteker, idrætsklubber, sportshaller, undervisningslokaler, venteværelser, ventesale og andre rum, hvor folk opholder sig.