Dato:            23. april 2007

Kontor:         Sundhedsstatistik

J.nr.:             2007-1022-57

Sagsbeh.:   AKR

Fil-navn:       Svar_SUU alm. del 339

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 339 (Alm. del), som Sundhedsudvalget har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 27. februar 2007

 

Spørgsmål 339:

"Kan ministeren bekræfte, at der er nedsat en ministeriel arbejdsgruppe, som skal beskæftige sig med sundhedsmæssige problemstillinger relateret til nanoteknologi, og hvornår forventes arbejdsgruppen i givet fald at afslutte sit arbejde? Vil ministeren tilsende udvalget en orientering om arbejdsgruppens rapport, når denne foreligger?"

 

Svar:

Indenrigs- og Sundhedsministeriet er formand for en tværministeriel arbejdsgruppe vedrørende nanoteknologi og menneskers sundhed. Arbejdsgruppen består af repræsentanter fra relevante ressortområder, dvs. miljø- og kemikalieområdet, fødevareområdet, arbejdsmiljøområdet, lægemiddelområdet samt forskningsområdet.

 

Arbejdsgruppen har til formål at foretage en gennemgang af lovgivningen set i relation til hele produktcyklus inden for det nanoteknologiske område fra det teknologiske forskningsstadium over fremstilling, afprøvning, markedsføring og anvendelse til og med produktets endelige nedbrydning/bortskaffelse. Herved vil de eksisterende regler blive gennemgået med henblik på at afdække eventuelle tekniske hindringer for gennemførelse af lovgivningen, samt om der inden for rammerne af den eksisterende lovgivning er behov for konkrete udfyldende initiativer.

 

Arbejdsgruppens afrapportering kommer til at bestå af en rapport, hvor hvert myndighedsområde er ansvarlig for at foretage en gennemgang og vurdering af lovgivningen inden for deres område set i relation til nanoteknologiske produkter og processer. Hver ressortminister er således ansvarlig for sit område og eventuelle regelreguleringer.

 

Arbejdsgruppen forventes at afslutte sit arbejde i løbet af 2007. Herefter tages der stilling til, om der er behov for regelregulering og andre initiativer på sundhedsområdet.

 

Arbejdsgruppens rapport vil blive tilsendt udvalget til orientering.