Dato:            23. april 2007

Kontor:         Sundhedsstatistik

J.nr.:             2007-1022-56

Sagsbeh.:   AKR

Fil-navn:       Svar_SUU alm. del 338

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 338 (Alm. del), som Sundhedsudvalget har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 27. februar 2007

 

Spørgsmål SUU alm. del spørgsmål 338:

"Hvordan vil ministeren sikre løbende orientering til relevante myndigheder, virksomheder og borgere om sundhedsmæssige aspekter/risici forbundet med nanoteknologiske produkter og processer i takt med, at der løbende opnås ny viden på området?"

 

Svar:

Generelt følger Sundhedsstyrelsen sundhedsforholdene og holder sig orienteret om den til enhver tid værende faglige viden på sundhedsområdet. Når Sundhedsstyrelsen bliver bekendt med overtrædelser eller mangler på sundhedsområdet, skal den orientere de relevante myndigheder. Sundhedsstyrelsen skal ligeledes orientere offentligheden, når særlige sundhedsmæssige forhold gør det nødvendigt, jf. sundhedsloven, § 213.

 

Desuden deltager Indenrigs- og Sundhedsministeriet i Miljøministeriets netværksgruppe, der har deltagelse af såvel ressortministerierne som forskere fra landets førende forskningsenheder på det nanoteknologiske område. Denne netværksgruppe har kontakt til såvel nationale som internationale forskningsgrupper, myndigheder og arbejdsgrupper og er på den baggrund ajourført med hovedtrækkene i udviklingen på det nanoteknologiske områder.

 

Endelig pågår der i dag en del forskning og udvikling på området. En del af denne forskning på sundhedsområdet udmøntes i regi af Globaliseringspuljen. Inden for Globaliseringspuljen kan der søges om midler til forskning inden for nanomedicin, lægemiddelindgivelse og medicinske afleveringssystemer.

 

Forsknings- og Innovationsstyrelsen, der forestår myndighedsdelen af administrationen af Globaliseringspuljen, oplyser, at alle modtagere af støtte fra Globaliseringspuljen forpligter sig til at formidle resultaterne af forskningen. Formidlingen af resultaterne skal ske gennem tre kanaler; publicering i videnskabelige tidsskrifter, års- og midtvejsrapporter til Forsknings- og Innovationsstyrelsen samt endelig populærvidenskabelige beskrivelser af forskningsprojektet, som offentliggøres på Forsknings- og Innovationsstyrelsens hjemmeside.