Dato:            19. marts 2007

Kontor:         Regional sundhed

J.nr.:             2007-12160-70

Sagsbeh.:   JVB

Fil-navn:       Dokument 5

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 321 (SUU alm. del), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 20. februar 2007

 

Spørgsmål 321:

"Har ministeren viden om, hvorvidt de fem nye regioner fortolker reglerne om patientens ventetidsrettigheder for sygdomme omhandlet af behandlingsfristen på forskellig vis, og hvad har ministeren gjort for at sikre, at reglerne bliver fortolket og administreret ens i alle regionerne."

 

Svar:

Regionsrådene er efter sundhedsloven ansvarlige for varetagelsen af sygehusvæsenets opgaver, og dermed også for at patienterne opnår de rettigheder, som de har efter sundhedsloven mv., herunder ret til udvidet frit sygehusvalg, jf. sundhedslovens § 87.

 

Reglerne om udvidet frit sygehusvalg indebærer, at en patient, som er henvist til sygehusbehandling, kan vælge at blive behandlet på et af de sygehuse, klinikker m.v., som regionsrådene har indgået aftale med, hvis bopælsregionen ikke kan tilbyde behandling inden for 2 måneder efter, at henvisningen er modtaget.

 

Reglen er således ganske klar, og jeg går derfor også klart ud fra, at regionerne fortolker og administrerer det udvidede frie sygehusvalg  i overensstemmelse hermed.

 

Jeg skal i øvrigt henvise til min besvarelse af spørgsmål 322