Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

LKR/ J.nr. 2007-1302

Folketingets Sundhedsudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 9. marts 2007

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Sundhedsudvalgs brev af 19. februar 2007 følger hermed socialministerens endelige svar på spørgsmål nr. 316 (SUU Alm. del).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 316:

 

”Kan ministeren bekræfte, at Center for tegnsprog og tegnstøttet kommunikation har fået tildelt 16 mio. kr. af satspuljemidlerne, som skal bruge for 2006 til 2009 på et defineret projekt "Udvikling og opbygning af kommunikationsværksted for cochlear implanterede og hørehandicappede børn samt deres forældre - talesprog og visuel kommunikation. Udviklings og fastholdelse af et undervisningstilbud i tegnsprog" og vil ministeren redegøre for, hvordan midlerne indtil nu er anvendt og forventes anvendt, herunder specifikt om initiativer/tiltag i forhold til cochlear implanterede børn?”

 

 

Svar:

 

Jeg kan bekræfte, at Center for Tegnsprog og Tegnstøtte kommunikation har fået tildelt 4 mio. kr. årligt i perioden 2006 til 2009 til tre projekter, henholdsvis henvendt til pårørende, til døvblevne og til døvblindblevne.

 

Projektet henvendt til pårørende er delt op i to elementer. Det ene element er rettet mod pårørende til børn med et cochlear implantat, og det andet element fokuserer på undervisning af pårørende i tegnsprog.

 

Det element, der er rettet mod pårørende til børn med et cochlear implantat, handler om at udvikle og opbygge et kommunikationsværksted for børn med et cochlear implantat og deres forældre. Fokus er på de kommunikationsformer, som det enkelte barn og dets familie har brug for.

 

Center for Tegnsprog og Tegnstøttet kommunikation oplyser, at der hvert år bruges 1, 2 mio. kr. til projektet rettet mod personer, der har fået et hørehandicap. Projektet rettet mod mennesker med et kombineret høre- og synshandicap har fået tildelt 1, 2 mio. kr. årligt, mens projektet rettet mod pårørende til personer med et hørehandicap bruger 1,6 mio. kr. årligt. Heraf er 800.000 kr. afsat til undervisning af pårørende i tegnsprog og 800.000 kr. bruges til kommunikationsværkstedet.

 

 

 

Eva Kjer Hansen

 

/ Karin Munk Petersen