Dato:            22. februar 2007

Kontor:         Sundhedspolitisk kt.

J.nr.:            

Sagsbeh.:   TK

Fil-navn:       Dokument 2

 


Foreløbig besvarelse af spørgsmål nr. 299 (Alm. del), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 15. februar 2007

 

Spørgsmål 299:

"Kan ministeren bekræfte, at Sundhedsstyrelsen anbefaler patientgrundlag på op til 400.000 som grundlag for en akutfunktion, hvorimod Danske regioner og Dansk Kirurgisk selskab anbefaler op til 300.000, og hvad er i givet fald begrundelsen for, at Sundhedsstyrelsen anbefaler et væsentligt højere befolkningsgrundlag?”

 

 

Svar:

Jeg har bedt Sundhedsstyrelsen om bidrag til brug for endelig besvarelse af spørgsmålet. Som bekendt er Sundhedsstyrelsens gennemgang af akutberedskabet for øjeblikket sendt i høring med høringsfrist den 1. marts 2007. Jeg har derfor bedt Sundhedsstyrelsen om at indarbejde de til den tid indkomne høringssvar i bidraget.

 

Jeg vil vende tilbage med endeligt svar, når Sundhedsstyrelsens bidrag foreligger.  

 

Til foreløbig oplysning for udvalget kan jeg dog henvise til s. 34-36 i Sundhedsstyrelsens gennemgang af akutberedskabet, hvoraf det fremgår, at styrelsen vurderer, at et befolkningsgrundlag på 200-400.000 er nødvendigt for at sikre et tilstrækkeligt volumen for en akut modtagelse, men at geografiske eller andre lokale forhold kan nødvendiggøre specifikke løsninger, som skal beskrives i regionens sygehusplan.