Dato:            12. marts 2007

Kontor:         Sundhedspolitisk kt.

J.nr.:             2007-12103-588

Sagsbeh.:   LDN

Fil-navn:       SUU alm del - svar på spm 282 skævhed i anvend af vacc.doc

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 282 (alm. del), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 8. februar 2007

 

Spørgsmål 282:

"Vil ministeren med henvisning til de konstaterede forskelle i anvendelsen af vaccine mod livmoderhalskræft oplyse, hvad ministeren vil gøre for at modvirke den sociale og regionale skævhed i anvendelsen af vaccine mod livmoderhalskræft?"

 

Svar:

Som det fremgår af mit svar på spørgsmål nr. 280 er Sundhedsstyrelsen i færd med at udarbejde en medicinsk teknologivurdering (MTV), der skal tilvejebringe et solidt beslutningsgrundlag forud for Sundhedsstyrelsens indstilling om livmoderhalskræftvaccinens fremtidige placering i forhold til bl.a. børnevaccinationsprogrammet.

 

Min stillingtagen til evt. tilbud om offentligt finansieret vaccination mod livmoderhalskræft vil afvente Sundhedsstyrelsens indstilling om vaccinen. Der er ganske kort tid til Sundhedsstyrelsens MTV-undersøgelse foreligger (maj 2007), og ved en evt. anbefaling af indførelse i børnevaccinationsprogrammet kan der kompenseres for den tid, det tager at tilvejebringe et solidt beslutningsgrundlag for tilbuddet ved at lade tilbuddet omfatte flere årgange af piger og unge kvinder.