Dato:            13. marts 2007

Kontor:         Regional sundhed

J.nr.:             2006-12145-44

Sagsbeh.:   jli

Fil-navn:       Dokument 2

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 272 (Alm. del), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 5. februar 2007

 

Spørgsmål 272:

"Vil ministeren give en status for hvilke private behandlingssteder de enkelte regioner på nuværende tidspunkt har indgået aftaler med, hvilken evalueringsmåde der er fastsat i forhold til disse private behandlingssteder, og hvor mange af de afsatte 16,5 mio. kr. der p.t. er brugt?"

 

Svar:

Jeg har til brug for min besvarelse indhentet en udtalelse fra de tre regionerne (i 2006 fire amter og H:S), der er bevilget støtte fra incitamentspuljen.

 

Jeg kan indledningsvis oplyse, at der på baggrund af ansøgninger fra amterne og H:S i juli 2006 blev bevilget støtte på tilsammen 9,4 mio. kr. fra puljen. Bevillingerne fordelte sig med 2,1 mio. kr. til Københavns Amt, 5,4 mio. kr. til Frederiksborg Amt, 0,4 mio. kr. til Hovedstadens Sygehusfællesskab, 0,9 mio. kr. til Vestsjællands Amt og 0,6 mio. kr. til Ribe Amt.

 

Med udmøntningen af de 9,4 mio. kr. af puljens 16,5 mio. kr., er der 7,1 mio. kr. tilbage i puljen. Med psykiatriaftalen 2007-2010 er der mellem regeringen og satspuljepartierne enighed om, at den del af midlerne, der endnu ikke er brugt, henstår til formålet foreløbig til udgangen af 2007.

 

Region Hovedstaden

Region Hovedstaden har overfor mig oplyst, at i 2006 havde de afgivende myndigheder, Københavns Amt, Frederiksborg Amt og Hovedstadens Sygehusfællesskab aftaler med 3 private behandlingssteder - Privathospitalet Kildehøj, Victoria Centret samt Askovhus. Regionen har indtil nu forbrugt 0,7 mio. kr. af bevillingen på i alt 7,9 mio. kr.

 

Det fremgår af regionens udtalelse, at den p.t. ikke har aftaler med private behandlingssteder om behandling af spiseforstyrrede patienter. Med henblik på en aftalefornyelse for 2007 er der en indstilling under udarbejdelse til regionsrådet. Denne indstilling indeholder også et forslag om faglige retningslinier for visitation og behandling af spiseforstyrrede i privat regi, som har taget udgangspunkt i Sundhedsstyrelsens anbefalinger på området. Regionen forventer, at indstillingen behandles politisk i løbet af foråret 2007. 

 

 

Region Sjælland

Region Sjælland har overfor mig oplyst, at regionen ikke har forbrugt nogle af de 0,9 mio. kr., den har fået bevilget. Baggrunden herfor er, at det tidligere Vestsjællands Amt ikke har kunnet opfylde betingelserne for udbetaling. Region Sjælland er i øjeblikket ved at undersøge, hvorvidt regionen kan opfylde betingelserne, således at bevillingen kan udbetales.

 

Region Syddanmark

Region Syddanmark har oplyst, at de har haft en patient i behandling på Kildehøj Privathospital. Forbruget hertil har været 0,3 mio. kr. ud af bevillingen på 0,6 mio. kr. Regionen oplyser videre, at Kildehøj Privathospital ikke har ønsket at underskrive en aftale, men alligevel har taget patienten i behandling.

 

Da der ikke er indgået en aftale med Kildehøj Privathospital, har man ikke aftalt evalueringsmåde. Ribe Amt har dog modtaget en erklæring om det gennemførte behandlingsforløb fra en speciallæge fra Kildehøj Privathospital. Ribe Amt har efterfølgende selv foretaget en evaluering af behandlingen.

 

. / .


På baggrund af de tilbagemeldinger, jeg har fået fra regionerne, har jeg i et brev til samtlige regionsråd bl.a. opfordret disse til at indgå aftale med de private behandlingssteder hurtigst muligt. Jeg vedlægger en kopi af dette brev til udvalgets orientering.