Dato:            12. februar 2007

Kontor:         Sundhedspolitisk kt.

J.nr.:             2004-12169-208

Sagsbeh.:   TK

Fil-navn:       Dokument 9

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 225 (Alm. del), som Folketignets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 17. januar 2007

 

Spørgsmål 225:

"Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 28. december 2006 fra Dansk Multipel Sklerose Gruppe vedrørende behandling af sklerose med Tysabri, jf. alm. del – bilag 254."

 

Svar:

Dansk Multipel Sklerose Gruppe (DMSG) har ved brev af 28. december 2006 anmodet Sundhedsstyrelsen om, at man genvurderer organisationen vedrørende behandling med Tysabri tidligere end efter 1 år, som Sundhedsstyrelsen tidligere har anført. Anmodningen har baggrund i, at det forventes, at behandlingen allerede før, der er gået et år, vil have nået et omfang, der gør det nødvendigt, at behandlingen gives på flere behandlingssteder end to. DMSG mener, det endelige mål må være, at behandlingen gives på alle de neurologiske afdelinger i Danmark, der i forvejen har patienter med dissemineret sklerose i sygdomsmodificerende behandling.

 

Jeg har anmodet Sundhedsstyrelsen om bidrag til brug for besvarelsen.

 

Sundhedsstyrelsen har oplyst, at man har besluttet at se på behandlingen igen efter et halvt år, herunder spørgsmålet om kapacitet og tilrettelæggelse. Denne vurdering vil basere sig på de data om behandlingens effekt og bivirkninger, som Sundhedsstyrelsen har stillet krav om, bliver registeret som led i en løbende kvalitetssikring og kvalitetsudvikling. Herudover vil også indgå erfaringer fra udlandet og evt. ny dokumentation for behandlingens effekt og sikkerhed. I lyset af disse og andre informationer vil styrelsen vurdere, om der da er grundlag for at udbrede behandlingen til flere afdelinger i landet. I mellemtiden er Sundhedsstyrelsen i løbende kontakt med de to behandlende afdelinger.

 

Jeg kan henholde mig til Sundhedsstyrelsens oplysninger.

 

Der henvises i øvrigt til min besvarelse af 26. januar 2007 af spørgsmål nr. 172 samt mine besvarelser af hhv. 28. november 2006 af spørgsmål nr. S 531 og 21. december 2006 af spørgsmål nr. S 1581.