Dato:            13. februar 2007

Kontor:         Regional sundhed

J.nr.:             2006-1445-34

Sagsbeh.:   HM

Fil-navn:       vacc/pneu/svarspm223

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 223 (Alm. del), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 12. januar 2007

 

Spørgsmål 223:

"Vil ministeren tage initiativ til at indskærpe Sundhedsstyrelsens retningslinjer til de praktiserende læger om, at pneumokokvaccination bør tilrådes børn, der tidligere har haft invasiv pneumokokinfektion, idet disse er i særlig risikogruppe?"

 

Svar:

Jeg har af Sundhedsstyrelsen fået oplyst, at Sundhedsstyrelsens vaccinationsudvalg i 2001 anbefalede, at den dengang nye pneumokokvaccine til børn under 2 år blev brugt til børn med særlig risiko. Disse risici blev nærmere omtalt i EPI-NYT uge 11/2001. Efterfølgende har en gruppe af eksperter under Dansk Pædiatrisk Selskab yderligere præciseret, hvilke børn, det drejer sig om, herunder børn, der tidligere har haft invasiv pneumokoksygdom. Retningslinierne blev offentliggjort i Ugeskrift for Læger 13. oktober 2003 og er også at finde på Dansk Pædiatrisk Selskabs hjemmeside.

På Sundhedsstyrelsens hjemmeside er lagt et link til retningslinierne. De faglige retningslinier for pneumokokvaccination af risikobørn vil snarest blive bragt i EPI-NYT.

 

Sundhedsstyrelsen har en forventning om, at de faglige retningslinier følges, men har i øvrigt ikke oplysninger, der nærmere kan belyse dette.

 

Jeg kan henholde mig til Sundhedsstyrelsens oplysninger og finder ikke anledning til at foretage yderligere.   Â