Dato:            13. marts 2007

Kontor:         Kræftenheden

J.nr.:             2003-12165-201

Sagsbeh.:   AJS

Fil-navn:       Dokument 5

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 216 (Alm. del), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 7. januar 2007

 

Spørgsmål 216:

"Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 7. januar 2007 fra Steen V. Skånstrøm, Vedbæk vedrørende styringen af sundhedssektoren, jf. alm. del – bilag 243"

 

Svar:

Steen V. Skånstrøm giver udtryk for et ønske om en radikal ændring af styringen af sundhedssektoren og sygehusenes arbejdsområder. Baggrunden herfor er en henvendelse fra Torben Palshof, formand for Dansk Lunge Cancer Gruppe, hvori han beklager den begrænsede efterlevelse af de standarder, som udmeldes gennem det Nationale Indikator Projekt.

 

Den 1. januar 2007 trådte kommunalreformen i kraft. Reformen indebærer en radikal ændring af styringen af sundhedssektoren, som samles i fem regioner med en økonomi, der baseres på objektive kriterier, herunder befolkningssammensætningen og den aktivitet, der leveres.

 

Det er hensigten med reformen at skabe forbedringer i såvel kvalitet som produktivitet i det danske sundhedsvæsen. Det Nationale Indikator Projekt indgår fra næste år i Den Danske Kvalitetsmodel, som skal sikre, at sygehusene lever op til en række nationale standarder.