Indenrigs- og Sundhedsministeriet Dato:Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â 22. februar 2007 Kontor:Â Â Â Â Â Â Â Â Sundhedspolitisk kt. J.nr.:Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â 2007-12102-349 Fil-navn:Â Â Â Â Â Â Dokument 11
|
"Vil ministeren oplyse på hvilket tidspunkt, at ventetidsberegningen i forhold til livstruende sygdomme går i gang, og om der kan være forskelle i starttidspunktet for ventetidsberegningerne på de enkelte sygehuse?"
De maksimale ventetiders starttidspunkter i forhold til livstruende kræftsygdomme er fastsat i bekendtgørelsen om behandling af patienter med livstruende kræftsygdomme m.v. (nr. 1749 af 21. december 2006) som følger:
Til forundersøgelse: Den dato, hvor sygehuset har modtaget lægehenvisning til forundersøgelse, for livmoderhalskræft dog den dato, hvor sygehuset har modtaget lægehenvisning på baggrund af en histologisk diagnose fra en speciallæge i patologisk anatomi og cytologi med henvisningsdiagnosen neoplasma malignum cervicis uteri.
Til operation og til medicinsk behandling: Den dato, hvor patienten på baggrund af information fra den behandlende sygehusafdeling om diagnose og behandlingsmuligheder m.v. har givet informeret samtykke til operation henholdsvis medicinsk kræftbehandling.
Til strålebehandling som primær behandling og til efterbehandling: Den dato, hvor den relevante sygehusafdeling har modtaget henvisning til strålebehandling eller efterbehandling.
For iskæmisk hjertesygdom er starttidspunkterne for de maksimale ventetider til revaskularisering som følger:
Ved påvist venstre hovedstammesygdom: Den dato, hvor landsdelssygehuset har modtaget henvisning med diagnosen venstre hovedstammesygdom stillet ved koronararteriografi.
Ved dokumenteret ustabil angina pectoris og angina pectoris umiddelbart efter akut myokardieinfarkt (post-AMI-angina): Den dato, hvor landsdelssygehuset har modtaget henvisning fra et sygehus (kardiologisk intensiv afsnit).
Disse tidspunkter gælder, uanset hvilket sygehus der er tale om. Der kan imidlertid være forskel på den nærmere tilrettelæggelse af behandlingsforløb, herunder inddeling af afdelinger, tilrettelæggelse af udredningsforløb m.v., der betyder variationer i præcis, hvad patienten har været igennem, når beregningen starter.